«

»

Mar 15

Градоначалникот Котевски во посета на мариовското село Градешница

DSC_3092

Да се асфалтира регионалниот пат за Мариово, да се реши проблемот со снабдувањето со електрична енергија, да се реконструира водоводниот систем, да се регулира редовноста на превозот, да им се обезбеди хидрантска опрема за користење на хидрантите за вода во селото, да се изградат бетонски ѕидови на водоводот 5 чешми, да се реновираат и заштитат црквите Св.Димитрија и Св.Атанас, да се пробијат патишта до нивите и ливадите и да се направат водопоила за напојување на стоката, се барањата кои жителите на село Градешница ги упатија до градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски при неговата  посета на ова мариовско село.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php