Daily Archive: March 13, 2013

Mar 13

Градоначалникот Котевски потпиша кодекс за фер и демократски локални избори 2013

Во рамките на кампањата „Каков белег ќе оставиме? – Фер избори 2013“, градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски вчера во Кавадарци го потпиша Кодексот за однесување за слободни и фер избори. На документот свој потпис ставија сите кандидати за градоначалници.

Mar 13

ЕЛЕМ ќе гради концентрирачка соларна централа меѓу Новаци и Добромири

  Во просториите на општина Новаци денеска се направи Презентација на Студијата за оцена на влијанието врз животната средина и социјални аспекти при изведбата на Концентрирачката соларна централа на инвеститотот АД ЕЛЕМ.Изготвувач на студијата е Емпириа ЕМС Скопје. За најповолна локација е избрано земјиште во битолското поле помеѓу населените места Новаци и Добромири кое се …

Continue reading »

Mar 13

Превентивни здравствени прегледи во Гермијан и Брод

Комисијата за труд и социјална политика на ВМРО-ДПМНЕ, Унијата на млади сили и дел од кандидатите за советници во општина Новаци денеска во Гермијан и Брод  вршеа превентивни здравствени прегледи односно мерење на крвен притисок и ниво на шеќер во крвта на локалното население.

Mar 13

Жителите на д.Орехово на средба со градоначалникот Котевски

Да се санираат патиштата низ селото, да се постави чакал, да се реновира објектот каде е сместена продавницата, да се направи базен (водособирник) за стоката на неколку места во селото, да се затрупа каналот кој бил ископан од РЕК Битола, да се поправи уличното осветлување, да се реши проблемот со водоснабдувањето, да се тампонира патот …

Continue reading »

css.php