«

»

Mar 09

650 жени од општина Новаци го прославија 8 март

5

Салата „Вавилон“ беше претесна за да ги прими 650 те жени од општина Новаци кои секоја година заедно со градоначалникот Лазар Котевски го прославуваат 8 Март – Меѓународниот ден на жената. На забавата градоналникот Лазар Котевски им подготви специјално  изненадување на жените, донесувајќи им го нивниот омилен пејач Јордан Митев.

„Жената е двигател на семејството, таа е мајка, сопруга, бизнисмен. Но жената не треба да има само еден ден во годината посветен за неа, таа треба да се вреднува секој ден од годината“, рече градоначалникот Котевски, во поздравниот говор.

7

Осмомартовската забава е традиционална за општина Новаци и се одржа по 8 пат, од кога Лазар Котевски стана градоначалникот Котевски .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php