Daily Archive: March 9, 2013

Mar 09

Пегаз ќе ги обучува Битола, Новаци и Могила

Доброволното друштво ПЕГАЗ денеска го објави почетокот на едукативните работилници кои ќе ги реализира во основните и средните училишта. Поддршката и соработката ја доби од градоначалниците на три од општините во пелагонискиот регион – Битола, Новаци и Могила.

Mar 09

650 жени од општина Новаци го прославија 8 март

Салата „Вавилон“ беше претесна за да ги прими 650 те жени од општина Новаци кои секоја година заедно со градоначалникот Лазар Котевски го прославуваат 8 Март – Меѓународниот ден на жената. На забавата градоналникот Лазар Котевски им подготви специјално  изненадување на жените, донесувајќи им го нивниот омилен пејач Јордан Митев.

css.php