Daily Archive: March 7, 2013

Mar 07

Трибина “Спортот како превенција од современите пороци”

Во ЦОУ „Славко Лумбарковски“ во Новаци се одржа трибина на тема „Спортот како превенција од современите пороци“ на која присуствуваше градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски, директорката на училиштето Ана Котевска Велјановска,советничката за образование Мирјана Кузмановска, наставници, родители и ученици.

Mar 07

Ќе се проширува проектот за “Експанзија на мали бизниси” во општина Новаци

На денешниот состанок со претставниците од УСАИД  Карл Ларкинс  и Мирјана Македонска, градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски беше информиран за досегашниот тек и начинот на спроведување на пилот проектот за „Експанзија на мали бизниси“.

Mar 07

8 март, Денот на жената одбележан во општина Новаци

  Дечињата од Центарот за ран едукативен развој „Бамби“ од Новаци му го честитаа 8 март -Денот на жената на сите припаднички на понежниот пол вработени во општина Новаци.

css.php