Daily Archive: March 6, 2013

Mar 06

Градоначалникот Котевски на средба со жителите на село Живојно

 Градоначалникот на општина Новаци и кандидат за градоначалник со трет мандат на ВМРО-ДПМНЕ се сретна со жителите на село Живојно и преку директна средба со нив се запозна со нивните проблеми.

Mar 06

Жителите на Гермијан на средба со кандидатот за градоначалник Лазар Котевски

Да се прочисти каналот во местото наречено Мало Пирочани, да се изгради газилиште и каскади на река Елешка, да се одржуваат редовно селските патчиња, да се реконструира регионалниот патен правец Битола-Гермијан, беа само дел од барањата кои жителите на село Гермијан ги упатија кон актуелниот градоначалник на општина Новаци Лазар Коетвски, кое е и кандидат …

Continue reading »

Mar 06

Посета на Месната заедница во с.Бач

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски оствари средба со жителите на населеното место Бач. На средбата беше презентиран отчетот за сработеното во изминатите 8 години но беа презентирани и поважните проекти кои ќе се реализираат во наредните 4 години.

css.php