Daily Archive: March 5, 2013

Mar 05

Општина Новаци на обука за ЛАГ – ови и партнерство

Центарот за развој на пелагонискиот плански регион продолжува со реализација на ЕУ ЛЕАДЕР Пристапот во пелагонискиот регион. Во рамките на проектот за експанзија на мали бизнис спроведе обука за воспоставување на партнерство и формирање на локална акциона група ЛАГ-ови. Целта на работилницата беше претставниците од јавниот и граѓанскиот сектор да добијат информации за доброто владеење, …

Continue reading »

Mar 05

Средба на градоначалникот Котевски со директорот на ПСУ “Јахја Кемал” – Струга

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски, кој е и кандидат за градоначалник со трет мандат од ВМРО-ДПМНЕ за претстојните локални избори денеска оствари средба со претставници од приватниот колеџ „Јахја Кемал“ од Струга со кој досега имаат одлична соработка.

Mar 05

www.lazarkotevski.mk е новиот веб портал на градоначалникот Лазар Котевски

Oпштината Новаци информира дека изминативе денови се активираше новиот веб портал на актуелниот градоначалник на Општина Новаци, Лазар Котевски, кој е и кандидат за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ со трет мандат за претстојните локални избори. На новиот портал www.lazarkotevski.mk се пласираат активностите на градоначалникот Котевски како кандидат во предизборната кампања,но и активностите на општината на чие чело се …

Continue reading »

Mar 05

Отворен месен комитет во Добромири

Актуелниот градоначалник и кандидат за градоначалник за општина Новаци од владејачката ВМРО-ДПМНЕ, Лазар Котевски денеска оствари средба со жителите на населеното место Добромири каде го отвори месниот комитет.

css.php