Daily Archive: March 1, 2013

Mar 01

Средба на градоначалникот Котевски со жителите на село Добромири

Изградба и санација на мостовите, реконструкција на патот Новаци-Добромири, дренажа на училиштето се само дел од барањата кои жителите на село Добромири му ги упатија на градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски на синоќешната средба.

Mar 01

Средба со жителите на Горно Агларци

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски во рамките на својата работна агенда синоќа оствари средба со жителите на село Горно Агларци.Ги запозна со своите сегашни активности, со проектите наведени во изборната програма 2013-2017 кои планира да ги реализира во следниот мандат но и ги сослуша нивните барања и проблеми.

Mar 01

Се разгледуваше состојбата со поплавите во Пелагонија

Кризниот штаб при Дирекцијата за заштита и спасување на состанок со градоначалниците од Пелагонискиот регион и инволвираните надлежните институции. Се разгледуваа информациите околу поплавените подрачја, настанатата штета и начинот на делување.

Mar 01

Градоначалникот Котевски на седница на Советот на Пелагонискиот плански регион

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски заедно со градоначалниците на уште 8 општини од Пелагонискиот регион присуствуваа на 16 тата седница на Советот на Пелагонискиот плански регион.

css.php