Daily Archive: February 27, 2013

Feb 27

Се спасува село Гнеотино од поплавување

Заради преполнување на 10-тиот канал и кинење на насипот започна прелевање на водата во земјоделските површини кои се наоѓаат во непосредна близина на село Гнеотино. Од утринава градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски со директорите на ЗК Пелагонија и претставници од кризниот штаб на Дирекцијата за заштита и спасување ја разгледуваа состојбата, излегоа на терен …

Continue reading »

Feb 27

Три награди за учениците од ЦОУ “Славко Лумбарковски” Новаци

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски ги пофали дечињата од ЦОУ „Славко Лумбарковски“ за постигнатиот успех на литературниот и ликовниот конкурс на тема: „Тоше, со љубов со ѕвездите“, на кој учество зедоа ученици од Битола и околните општини.

css.php