Daily Archive: February 21, 2013

Feb 21

Градоначалникот Котевски со пратениците од ИЕ 4 и 5 во Добромири

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски заедно со претседателот на Советот и пратениците во Собранието на РМ од четвртата и петтата изборна единица, Лилјана Кузмановска, д-р Михајло Џолонга и Димитрија Стевананџија остварија средба со жителите на село Добромири.

Feb 21

Општина Новаци одбележа 109 години од смртта на војводата Дедо Кољо Добровенски

  На денешен ден 21 февруари се навршуваат 109 години од смртта на мариовско-леринскиот војвода Дедо Кољо Добровенски. Тој бил голем јунак и силен војвода овој крај а негов потомок од трето колено е градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски.

css.php