Daily Archive: February 20, 2013

Feb 20

Ќе се гради сала за крштевки, свадби и венчавки во манастирот во Новаци

Општина Новаци наскоро ќе ја добие потребната и долго очекувана сала за крштевки,свадби и венчавки во манастирот Рожденство на Пресвета Богородица во Новаци. Темелите за објектот се ставени минатата година а со донација на општина Новаци во висина од 50 000 евра наскоро ќе започне и изградбата на објектот.

Feb 20

Се подготвува нова книга “Исчезнати населби” за општина Новаци

„Исчезнати населби“ во општина Новаци  е новата книга која ја подготвува писателот проф. Ѓорѓи Лазаревски кој потекнува од овие простори. Книгата ќе биде готова за една година, а ќе ги опфати сите населени места кои се исчезнати а биле дел од територијата на оваа општина.

css.php