«

»

Feb 14

Се работи на поставување на новите тротоари во Новаци

DSC_0333

Со подобрувањето на временските прилики се продолжи со поставување на новите тротоари во Новаци и уредувањето на бехатон патеката долж главната улица на селото.

Тротоарите кои се поставуваат изнесуваат 1 км само во село Новаци.

Средствата за овој градежен зафат за обезбедени од Буџетот на општина Новаци.

Покрај тротоарите главната улица во Новаци која е дел од регионалниот пат кој води до најголемиот производител на електрична енергија во Република Македонија РЕК доби и нова бехатон патека наменета за безбедно движење на пешаците, ново улично осветлување и хортикултурно уредено островче.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php