Daily Archive: February 13, 2013

Feb 13

Започна да се реализира проектот на УСАИД за Експанзија на Мали Бизниси во општина Новаци

Претставниците на УСАИД започнаа со подготвителните активности за старт на проектот„Експанзија на мали бизниси“ во кој општина Новаци е избрана за пилот општина.Тие одржаа состанок со земјоделците кои ќе ги одгледуваат двете избрани култури:индустриски домат и пченка при што се изврши мерење на нивните ниви.   

Feb 13

На 12 годишнината од смртта на Пеце Матичевски ќе се постави спомен обележје во негова чест

На денот кога се навршуваат 12 години од загинувањето на припадникот на резервниот состав Пеце Матичевски во конфликтот во 2001 година, претставниците на општинската организација на резервни офицери на Република Македонија во негова чест на гробиштата во Новаци ќе постават спомен обележје и јарбол со знаме.

css.php