Daily Archive: February 12, 2013

Feb 12

Наскоро ќе се реновира Куќата на Калеш Анѓа во Старавина

За еден месец ќе започне да се реконструира куќата на македонската историска хероина Калеш Анѓа. Се вршат последните подготвителни активности околу започнувањето со реализација на проектот „Жива историја-жива природа“, за кој општина Новаци доби грант од 260 000 евра од ИПА Програмата за прекугранична соработка со Р.Грција. Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски денеска оствари …

Continue reading »

css.php