Daily Archive: February 1, 2013

Feb 01

Општина Новаци, РЕК Битола и ЈП Стрежево на заедничка маса

По директива на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски а по барање на жителите на општина Новаци упатено на неодамна одржаната трибина на ВМРО-ДПМНЕ, се одржа средба помеѓу градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски, генералниот директор на РЕК Битола Мирко Ристевски и претставник од ХМС Стрежево на која се разговараше за можностите за …

Continue reading »

Feb 01

Соработката помеѓу општина Новаци и градот Рокдејл од Австралија продолжува понатаму

Влатко Неделкоски од Македонското Хуманитарно Здружение „Св.Арханѓел Гаврил“ од градот Рокдејл од Австралија по препорака на градоначалникот Бил Саравиновски, оствари средба со градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски. На состанокот се разговараше за досегашната меѓусебна соработка, возвратните посети и можностите за идни активности.

css.php