«

»

Dec 26

Новогодишни пакетчиња за дечињата од општина Новаци

IMG_1791

Како и секоја година така и оваа, општина Новаци и градоначалникот Лазар Котевски обезбедија новогодишни пакетчиња за сите дечиња кои посетуваат настава во централното и подрачните училишта „Славко Лумбарковски“.

Локалната самоуправа со цел да им ги разубави новогодишните и божиќните празници обезбеди пакетчиња и за дечињата кои спаѓаат во категоријата социјални случаи.

Градоначалникот Котевски ваква акција спроведува секоја година бидејќи смета дека дечињата како најмали жители на неговата општина заслужуваат најголемо внимание и подобри услови за живот.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php