Daily Archive: December 21, 2012

Dec 21

Јавна расправа во Советот на општина Новаци за Буџетот за 2013 година

На денешната седница на Советот на општина Новаци се одржа јавна расправа за најважниот документ на една локална самоуправа а тоа е Проекцијата за Буџетот за 2013 година.

Dec 21

Градоначалникот Котевски на средба со претставници од НУ Завод и Музеј Битола

Започнаа подготвителните активности околу реализацијата на проектот „Жива историја – жива- природа“ кој во себе вклучува реновирање на знаменитости кои претставуваат културно наследство и се под заштита на државата. За таа цел беше одржан состанокот меѓу градоначалникот на ошпштина Новаци Лазар Котевски и раководниот тим на НУ Завод и Музеј Битола.

css.php