Daily Archive: December 20, 2012

Dec 20

Новогодишна детска претстава во општина Новаци

Детскиот театар Бабец од Битола во понеделник на 24 декември во просториите на општина Новаци со почеток во 12 часот ќе ја изведе новогодишната претстава „Трите прасиња и Дедо Мраз“. Претставата е во текст и режија на Јулијана Мирчевска.

Dec 20

Градоначалникот Котевски на средба со пензионерите

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски денеска оствари средба со претставниците на здружението на пензионери од општина Новаци на која ги информираше за новодобиениот грант и активностите околу реконструкцијата на пензионерскиот клуб.

Dec 20

Градоначалникот Котевски заедно со дечињата од “Бамби” ја накитија новогодишната елка

Градоначалникот Лазар Котевски го посети единствениот центар за едукативен развој во општина Новаци. Заедно со дечињата ја накитија новогодишната елка. „Полека започнува сите да не зафаќа предновогодишната еуфорија, а на новогодишните празници и украси најмногу се радуваат децата. Затоа денеска ги посетив и многу сум среќен што заедно со нив ја накитивме нивната елка.

css.php