«

»

Dec 14

Голем огномет за Новата 2013 Година во општина Новаци

Уште пола месец до дочекот на најлудата и највеселата ноќ, испраќањето на старата и дочекувањето на Новата 2013 година. Празничната еуфорија полека но сигурно ќе ги зафати сите. Подготовките за новогодишната веселба започнаа и во општина Новаци. На минатата седница на Советот на општина Новаци се донесе одлука за изведба и набавка на пиротехнички средства –огномет за Дочекот на Новата 2013 година. Вкупниот износ на предвидените средства за таа намена изнесува 180 000 денари, а истите ќе се обезбедат од планираниот Буџет на општината за 2013 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php