Daily Archive: December 14, 2012

Dec 14

Голем огномет за Новата 2013 Година во општина Новаци

Уште пола месец до дочекот на најлудата и највеселата ноќ, испраќањето на старата и дочекувањето на Новата 2013 година. Празничната еуфорија полека но сигурно ќе ги зафати сите. Подготовките за новогодишната веселба започнаа и во општина Новаци. На минатата седница на Советот на општина Новаци се донесе одлука за изведба и набавка на пиротехнички средства …

Continue reading »

Dec 14

Општина Новаци се подготвува за следниот снежен бран

Изнаоѓање на трајно решение и изготвување на план на дејствување за чистење на патиштата во зимски услови, беше целта на состанокот помеѓу градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски и претставниците на Македонија пат, СВР Битола, Центарот за управување со кризи, Дирекцијата за заштита и спасување и Агенцијата за државни патишта.

css.php