Daily Archive: December 4, 2012

Dec 04

Втора студиска посета на грчките партнери во проектот ТЕЛЕТЕРМ

На 29 и 30 ноември се реализираше втората студиска посета од проектот за спроведување на паарно греење во Новаци и Битола.Дел од администрацијата на овие две општини, стручни лица од Техничкиот факултет Битола и проект менаџерите остварија посета на грчката топлификација ДЕТЕПА  и термоцентралата во Аминтео, Р.Грција.Во рамките на посетата се разменуваа искуства, се црпат …

Continue reading »

Dec 04

Редовно советување на земјоделците во општина Новаци

Во просториите на општина Новаци советниците од Агенцијата за поттикнување и развој на земјоделството им одржаа редовно советување на земјоделците,ги запознаа со сите новини  на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на република Македонија.

Dec 04

Изабела Угревска од Новаци добитник на регионално признание

Изабела Угреска е добитник на втората награда за најдобро изработен цртеж на тема „Ден за борба против сидата“на Регионален натпревар. Конкурсот е традиционален а го објавува Центарот за јавно здравје од Битола по повод 1 декември Светскиот ден за борба против сидата.

css.php