«

»

Oct 30

Училиштата во општина Новаци добија нови печки

10 нови печки со на тврдо гориво набави општина Новаци за потребите на седумте подрачни училишта кои се под нејзина надлежност.Претходно беа купени и дрва за целата грејна сезона, вели градоначалникот Лазар Котевски.

„Поради дотраеност на старите, купивме нови печки за дрва и потребната опрема за истите да се стават во функција, со средства од буџетот на општината. Ние постојано им помагаме претходно купивме дрва за целата грејна сезона а сега и овие 10 печки кои ќе бидат распределени во зависност од потребите во 7-те подрачни училиште кои се под наша надлежност:Живојно, Бач, Гермијан, Новаци, Рибарци, Горно Агларци, Добромири и Рапеш.“

Основното училиште „Славко Лумбарковски“ во Новаци ќе се грее на паарно греење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php