«

»

May 08

Осветување на црковна сала во с. Далбеговци

Мештаните на селото Далбеговци во иднина сите верски слави, прослави, свадби и крштевки ќе ги одржуваат во црквата Христово Воскресение  , каде во саботата беше осветена новата црковна сала. Настанот се одржа во присуство на градоначалникот на Општина Новаци Лазар Котевски и митрополитот преспанско пелагониски и администратор австралиско – новозеландски г. Петар, кој ја освети црковната сала.

 

  

„Општината и во иднина ќе донира во вакви црковни објекти бидејќи ние сме христијанско население.”-додаде градоначалникот Котевски

  

Општина Новаци за изградба на новата црковна сала помогна со 600 000 денари, а по повод чинот на осветувањето организираше свечен ручек за околу 200 луѓе.

    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php