«

»

May 08

Започна изградбата на бензиската пумпа во Новаци

Општина Новаци конечно ќе ја добие првата бензиска станица на нејзина територија, објект кој по изградбата ќе биде од голема корист за мештаните на  општина,кои за точење гориво требаше да одат дури до Битола.

Камен темелникот беше ставен во саботата во присуство на градоначалникот Лазар Котевски.

Станува збор за приватна инвестиција , а објектот се гради на градежно земјиште со вкупна површина од 1099 m² , сопственост на Република Македонија кое претходно на јавен повик на Министерството за транспорт и врски беше отуѓено, по почетна цена на јавното наддавање од 250, 00 денари од метар квадратен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php