«

»

Feb 29

Спасена стоката во Мариовско

Во селото Старавина, заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Зоран Коњановски во придружба на градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски остварија средба со сточарите од Мариово каде по интервентното расчистување на снегот, продолжи комуникацијата со населението и снабдувањето со храна. Снежното невреме им направи големи проблеми на сточарите од мариовскиот дел. Градоначалникот Лазар Котевски најави дека овој пат е влезен во програмата и очекува во текот на оваа или наредната година истиот да се асфалтира.Со интревенција на локалната самоуправа и ангажманот на раководствата на РЕК Битола и на подружницата на ЈП „Македонски шуми“ – Битола, дел од патиштата во мариовскиот дел на општина Новаци се чисти и проодни.

Линк до сторијата на ОРБИС ТВ: http://www.youtube.com/watch?v=tL3lHpq-rB4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php