«

»

Feb 06

Трибина “Жената во политиката”

Во петокот на 29.04.2011 здружението на жени на Општина Новаци во соработка со здружението на жени од Општина Могила а со поддршка од градоначалникот на Општина Новаци, Лазар Котевски, организираа трибина на тема Жената во политиката.

На трибината на присутните им се презентираа издигањата на жената во политиката, од првите почетоци на барање на права, првиот глас на изборите, па се до денешните 30 % застапеност на политичката сцена. На трибината исто така се зборуваше и за активностите на жената од Општина Новаци и Општина Могила во политиката. Трибината беше поздравена од големиот број присутни жени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php