«

»

Feb 06

Општина Новаци го прослави празникот Водици

Во сите православни храмови на 14-те населени места во Општина Новаци, се одбележа празникот Водици, традиционално со фрлање на крстот во осветените води. Главната церемонија се одржа во црквата Св. Атанас во селото Новаци, каде на наоѓачот на крстот, Илче Димовски, градоначалникот Лазар Котевски му додели телевизор. Исто така телевизор беше доделен и во селото Живојно. Во останатите 12 населени места, градоначалникот на Општина Новаци на наоѓачите на крстовите им додели ДВД плеери

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php